Uw partner in budgetbeheer, bewindvoering & budgetcoaching

terug

Aantal Nederlanders met schulden blijft groeien.

vrijdag 24 januari 2014

Volgens het Bureau Krediet Registratie (BKR) zijn er in de laatste 6 maanden meer dan 20000 consumenten bijgekomen die een betalingsachterstand op hun lening hebben. Volgens de BKR zitten meer dan 740.000 mensen in de financiële problemen, zij hebben te kampen met schulden, betalingsachterstanden of financiële problemen.

Dit blijkt uit de nieuwste gegevens van de BKR kredietbarometer een meetinstrument dat ontwikkelingen en trends laat zien in het betalingsgedrag van Nederlander die een lening hebben uitstaan. Ondanks het feit dat 91% van de kredietnemers de lening op tijd aflost heeft toch 8,6 procent flinke betalingsachterstand of schulden. Ook zijn de totale schulden en betalingsachterstanden de  laatste 6 maanden behoorlijk toegenomen want toen stond de kredietbarometer nog op 8,3%. De oorzaak van de toename lig vooral in echtscheiding en werkloosheid.    

Consumenten anticiperen op de economische teruggang door minder vaak een lening aan te gaan. Verder zijn er steeds meer mensen die hun hypotheek vervroegd aflossen.

In de kredietbarometer worden alle leningen die mensen hebben aangegaan vastgelegd. Wanneer mensen een betalingsachterstand hebben van 120 dagen dan meldt dit de kredietverstrekker aan de Bureau voor Krediet Registratie. Heeft u financiële problemen neem dan nu contact op met de Money Managers voor een vrijblijvend gesprek.