Uw partner in budgetbeheer, bewindvoering & budgetcoaching

terug

Loonbeslag voor personeel neemt toe

woensdag 5 februari 2014

U wordt als werkgever geconfronteerd met een loonbeslag voor een van uw werknemers. Een vervelende situatie die u niet had zien aankomen. Naast dat het voor de betrokken medewerker een ramp is het voor uw organisatie ook onaangenaam, uw bedrijf wordt plotseling opgezadeld met onnodige administratieve kosten en veelal een daling van de productiviteit van de medewerker.  In extreme gevallen wordt u geconfronteerd met diefstal door de betrokken werknemer.

De economische crisis is nog steeds niet ten einde en steeds vaker worden bedrijven geconfronteerd met een loonbeslag voor een van de werknemers. Voor veel werkgevers een volkomen verassing blijkt uit een onderzoek van het NIBUD. Niet alleen een ramp voor de betrokken werknemer maar een loonbeslag kan ook uw bedrijf flink op kosten jagen.
-    Ten eerste daalt de productiviteit van de betrokken werknemer met soms wel 20%.
-    Een toename van het ziekteverzuim
-    U wordt geconfronteerd met diefstal van een werknemer
-    Uw organisatie wordt opgezadeld met onnodige extra kosten.

Jonge werknemers blijken steeds vaker schulden te hebben. Volgens een onderzoek van de gerechtsdeurwaarders GGN is het loonbeslag bij mensen onder de 30 jaar met meer dan 20% toegenomen en hebben op dit moment meer dan 150000 jongeren een loonbeslag opgelegd gekregen. Het zijn overigens niet alleen de lage inkomens die geldproblemen hebben, ook mensen met een hoog inkomen komen soms in de problemen. Hoofdoorzaak van geldproblemen ontstaan door een echtscheiding, maar mensen kunnen ook gewoon slordig zijn in de administratie of gebrekkige financiële vaardigheden. Mensen zijn vaak financiële verplichtingen aangegaan voor de crises, toen er nog wel voldoende financiële ruimte was. Een dergelijke situatie is natuurlijk nooit helemaal te voorkomen maar u kunt als werkgever wel proberen om zo alert mogelijk te zijn en de signalen te onderkennen date r iets aan de hand is.

Mogelijke signalen kunnen zijn:
- uw werknemer vraagt om extra voorschot
- er is vaker ziekteverzuim;

De kosten kunnen zo hoog oplopen dat het voor bedrijven de moeite loont om het personeel te helpen bij het oplossen van de financiële problemen. Het is mogelijk om bijvoorbeeld budgetbeheer of bewindvoering voor de werknemer aan te vragen. Money Managers zijn de specialisten op het gebied van budgetbeheer en bewindvoering. Wilt u meer weten over de mogelijkheden wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf? Vraag een geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan met de Money Managers Nijmegen