Uw partner in budgetbeheer, bewindvoering & budgetcoaching

terug

Meer dan 1 miljoen senioren zonder internet

maandag 2 maart 2015

De Nederlandse senioren maken binnen Europa het meest gebruikt van Internet. Veel Nederlandse ouderen regelen zelf online de bankzaken en doen digitaal belastingaangifte.  Toch zijn er ook meer dan 1 miljoen ouderen die geen gebruik maken van internet, waarvan zeker de helft ook in de toekomst geen gebruik zal  maken van het internet. Deze cijfers werden onlangs gepubliceerd door UNIEKBO in een onderzoek onder een grote groep Nederlandse ouderen zonder en met internet.

De banken en de overheid maken steeds meer diensten beschikbaar via het internet.  Het doen van een belastingaangifte en het  betalen van facturen gebeurt steeds vaker digitaal. Veel banken sluiten kantoren.  Volgens de UnieKBO houden banken en de overheid onvoldoende rekening met deze groep van senioren die moeite hebben met de toenemende digitalisering. Deze groep van ouderen moeten steeds vaker een beroep op anderen doen voor het regelen van  allerlei (bank)zaken. Hierdoor worden mensen kwetsbaar omdat ze geheel afhankelijk worden van anderen.  De UnieKBO pleit ervoor dat banken  ook rekening houdt met deze groep die geen gebruik maken van het  internet.

Herkent u zich in deze situatie  en heeft u interesse  om de bankzaken of het financieel beheer door een professioneel bureau laten doen. De money Managers zijn gespecialiseerd in het verlenen van financiële diensten voor ouderen.  U kunt hierbij denken aan belastingaangifte, regelen van bankzaken e.d. U hoeft dan niet terug te vallen op familieleden of vrienden.  Neem nog vandaag contact op met de Moneymanagers.