Uw partner in budgetbeheer, bewindvoering & budgetcoaching

terug

Meer geld voor schuldhulp in Arnhem

donderdag 9 januari 2014

De Arnhemse PvdA vindt dat de gemeente Arnhem meer geld moet besteden voor schuldhulp. Dit is het standpunt dat de partij zal uitdragen in de verkiezingscampagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. Volgens de Arnhemse PvdA moet de capaciteit bij de schuldhulpverlening dringend verhoogd worden om zo de wachtlijsten te verkleinen.

De schuldhulpverlening drukt zwaar op de Arnhemse begroting. De VVD wethouder Van Wessem overweegt daarom om de schuldhulpverlening aan een marktpartij uit te besteden om geld te kunnen besparen. De PvdA vreest dat degene die de aanbesteding krijgt de schuldhulp uiteindelijk minder goed zal uitvoeren, hierdoor kunnen de wachtlijsten voor schuldhulp nog verder toenemen. Mensen met schulden moeten zo snel mogelijk geholpen worden omdat bij langer wachten de schulden vaak onnodig worden vergroot.

Ook heeft de PVDA onlangs een motie ingediend voor de instelling van een noodfonds om Arnhemmers die geldproblemen hebben te helpen. Mensen met schulden of ernstige betalingsachterstanden kunnen uit dit noodfonds een financiële tegemoetkoming krijgen.

De PvdA wil dat er voor Arnhemmers die financieel door onverwachte kosten in de knel raken een noodfonds wordt opgezet waaruit mensen een financiële tegemoetkoming kunnen aanvragen. Het Sociaal Cultureel Planbureau kwam onlangs met de armoedemonitor. In Arnhem leven zo’n 12000 mensen op of onder de armoede grens. Er zijn Arnhemse gezinnen die geen geld hebben om eten te kopen.