Uw partner in budgetbeheer, bewindvoering & budgetcoaching

terug

Schuldhulp Nijmegen start speciale gespreksgroep voor mensen met schulden

vrijdag 14 februari 2014

NIM Maatschappelijk werk en Buro Schuldhulpverlening in Nijmegen starten met een speciale gespreksgroep voor mensen met schulden.  De deelnemers van de gespreksgroep zijn mensen met financiële problemen en  die dieper in de schulden dreigen te komen.  De onderwerpen die in de gespreksgroep aan bod komen zijn onder andere  het leren om beter met geld om te gaan en het vinden van een goed evenwicht tussen de inkomsten en uitgaven.

Ook is er in de gespreksgroep veel aandacht voor de persoonlijke gevolgen van geldproblemen. Een belangrijk  onderwerp is het leren omgaan met schaamtegevoelens. Het wordt steeds duidelijker dat vooral schaamtegevoelens bij mensen met schulden een belangrijke rol spelen.  Mensen met schulden geven aan niet meer naar feestjes te gaan om dat ze geen geld hebben om een cadeau te kopen. Ook kinderen schamen zich voor de goedkope kleding die ze moeten dragen. Het gevolg zou kunnen zijn dat de kinderen ook meer gepest worden als de ouders geldproblemen hebben.  

In totaal zullen er zo’n vijf bijeenkomsten worden gehouden voor zo’n 6 tot 8 deelnemers. De eerste bijeenkomst vindt plaats in wijkcentrum de Heseweide aan het Daniëlsplein.