Uw partner in budgetbeheer, bewindvoering & budgetcoaching

terug

Schuldhulp Tiel traag met schuldregeling

zaterdag 5 september 2015

Ondanks het gegeven dat de gemeentelijke schuldhulpverlening in Tiel nog niet goed functioneert kreeg het van de Vereniging voor Schuldhulpverlening en Sociaal bankieren (NVVK) het gewenste keurmerk. De Tielse schuldhulp heeft volgens de NVVK belangrijke maatregelingen doorgevoerd om de kwaliteit van de schuldhulpverlening te verbeteren.

Het grote probleem van de schuldhulpverlening in Tiel is dat deze niet voldoet aan de gestelde norm dat de schuldhulpverlener binnen 4 maanden een schuldregeling moet hebben gerealiseerd. Dit betekent concreet dat er binnen deze periode de afloscapaciteit bekend moet zijn, en dat de schuldeisers instemmen met het voorstel om de schuld in drie jaar te regelen. In de praktijk is dit erg lastig omdat er soms veel schuldeisers zijn waar dan afzonderlijk afspraken mee gemaakt moeten worden.

De schuldhulpverlening haalt slecht in een kwart van de gevallen de gewenste norm. Toch is juist de schuldhulpverlening in dit opzicht verbetert en worden er maatregelen doorgevoerd om de te lange doorlooptijd nog verder te verkorten.  Hierdoor verkreeg het toch het keurmerk van de NVVK.  De vereniging heeft een aantal kwaliteitsnormen opgesteld om de kwaliteit van de schuldhulpverlening van de aangesloten leden te verbeteren.