Uw partner in budgetbeheer, bewindvoering & budgetcoaching

terug

Voedselbanken hebben te weinig voedsel

vrijdag 28 maart 2014

Er zijn nu 149 voedselbanken in Nederland. Door de groeiende armoede en de economische crisis komen steeds meer mensen voor noodhulp bij de voedselbank terecht. De voedselbanken hebben momenteel de grootste moeite om alle mensen die een beroep doen op de voedselbank te helpen.

Inmiddels krijgen nu zo’n 35000 huishoudens wekelijks een voedselpakket. Het zijn niet alleen mensen met schulden, ook steeds meer zzp ‘ers schrijven zich in bij de voedselbank. Voedselbank Nederland verwacht niet dat de aanvragen voor deze vorm van noodhulp voorlopig zal afnemen. Ook op een toename van het aantal aanvragen voor een voedselpakket zitten de voedselbanken niet op te wachten. De voedselbanken hebben moeite om iedereen van een gezond en volwaardig voedselpakket te voorzien.

Volgens Voedselbank Nederland gaat er niet meer dan 0,3 procent van al het overbodige voedsel naar de voedselbank. Vooral de agrarische sector en de horeca blijven achter lopen. Inmiddels zijn er gesprekken hoe het verspilde voedsel uit deze sectoren naar de voedselbanken  kan komen.

Bron ANP