Uw partner in budgetbeheer, bewindvoering & budgetcoaching

terug

Jongeren met schulden in Utrecht krijgen hulp van gemeente

maandag 3 juli 2017

Gemeente Utrecht start met een schuldhulp programma om  jongeren in de leeftijd van 18 tot 27 jaar met  zware schulden  te helpen. De gemeente Utrecht komt met een pakket aan maatregelen waarbij het overnemen van de schulden een onderdeel van is.

De  Gemeente Utrecht heeft hiervoor 560000 euro voor uitgetrokken. Dit bedrag wordt in een steunfonds gestort van waaruit de schulden worden afbetaald. Een ander deel is dat de jongeren ook ondersteuning krijgen he ze hun financiën weer op orde kunnen krijgen. Hiervoor moeten ze verplicht deelnemen aan een opleidingstraject. Daarnaast gaat de gemeente met de schuldeisers onderhandelen voor een mogelijke kwijtschelding. Het resterende bedrag moeten de jongeren in 3 tot 5 jaar terugbetalen.

Helaas is dit programma niet voor iedere jongere met problematische schulden toegankelijk. Er is een strenge selectieprocedure waarbij alleen de geschikte en gemotiveerde jongeren worden gekozen. Vooralsnog wil de gemeente beginnen met 20 jongeren. Deze jongeren zullen intensief worden begeleid door de hulpverleners van het jongerenwerk Utrecht, Back-up of het buurtteam.