Uw partner in budgetbeheer, bewindvoering & budgetcoaching

terug

Kwaliteit schuldhulpverlening in gemeente De ronde Venen niet goed

maandag 3 maart 2014

Het regent klachten over de kwaliteit van de schuldhulpverlening in de gemeente Ronde venen.  De gemeente heeft de schuldhulpverlening uitbesteed aan het gespecialiseerde bureau Daniel Dekkers.

schuldhulpverlening

De klachten lopen uiteen van slechte communicatie en onvoldoende bereikbaarheid van het bureau.  Verder is het bureau niet gecertificeerd bij de brancheorganisatie NVVK, worden de schuldsaneringstrajecten niet goed afgewerkt en worden mensen met schulden die zich aanmelden voor schuldhulp op onverklaarbare redenen afgewezen.  Dat het bureau niet gecertificeerd is levert een probleem op omdat veel organisaties, zoals  energieleveranciers en zorgverzekeraars dit als voorwaarde stellen. Ook in de gemeente Stichtse Vecht waar hetzelfde bureau de schuldhulpverlening uitvoert  zijn er veel klachten.

De Christen Unie –SGP fratie van de gemeente Ronde venen heeft inmiddels de gemeente verzocht om informatie over schuldhulpverlening. Zo wil het van de gemeente weten wat de gevolgen zijn van het feit dat het bureau niet is aangesloten bij de brancheorganisatie NVVK.  De Christen –SGP fractie dringt er verder bij de gemeente op aan om een klanttevredenheidsonderzoek naar de schuldhulpverlening uit te voeren. 

Bron: http://www.dichtbij.nl Veel klachten over schuldhulpverlening gemeentehuisbalie 28 februari 2014.