Uw partner in budgetbeheer, bewindvoering & budgetcoaching

terug

Christen Unie Tiel wil vrijwilligers inzetten als schuldhulp

vrijdag 21 februari 2014

Steeds meer gezinnen in de Gemeente Tiel komen door de voortdurende economische crises in de schulden.  Volgens Jolanda Stoeten van de Christen Unie dient er een goed en snelle schuldhulpverlening te zijn.   De Christen Unie richt zich vooral op de preventie van schulden en ondersteuning van de gezinnen.

In Tiel blijkt op dit moment meer dan de helft van de huishoudens met problematische schulden geen schuldhulp te krijgen.  De oplossing voor dit groeiend probleem  ziet de Christen Unie in het inzetten van vrijwilligers die deze gezinnen met schulden gaan helpen.

De gemeente Tiel heeft een dienstverleningsovereenkomst afgesloten met de gemeente Geldermalsen. De Christen Unie vraagt zich af of er in de gemeente Tiel nu wel voldoende capaciteit is voor schuldhulpverlening. De gemeente Geldermalsen kwam in 2012 in de problemen met de schuldhulpverlening die werd uitgevoerd door de schuldhulp coördinator Budget Advies Centrum uit Arnhem. Sinds 1 januari 2013 heeft de gemeente Geldermalsen de schuldhulpverlening uitbesteed aan Tiel.