Uw partner in budgetbeheer, bewindvoering & budgetcoaching

Eenzijdige berichtgeving Nieuwsuur omtrent kwaliteit bewindvoering

maandag 28 mei 2018

Onlangs kwam het actualiteitenprogramma Nieuwsuur (VARA/NPO) met een nieuwsitem omtrent de kwaliteit van bewindvoering, waarvan de algehele teneur was dat deze ver onder de maat zou zijn. Zo werd de markt voor bewindvoering een booming business genoemd, waar snelle jongens die het niet zo nauw nemen met de regels de zakken vullen dankzij de ellende van anderen. Dit beeld is onjuist.

lees verder

Daling betalingsachterstanden zorgpremie zet door

vrijdag 12 januari 2018

Ook het afgelopen jaar (20170 is er weer een flinke daling geweest in het aantal mensen dat de zorgpremie aan de zorgverzekeraar niet meer konden betalen. Het aantal mensen dat een betalingsachterstanden van 6 maanden of langer heeft  is gedaald naar 250000 en is  sinds de invoering van de wanbetalersregeling in 2009  de laagste stand tot nu toe.  De regeling schijnt dus nu zijn vruchten af te werpen.

lees verder

2018 eerste rampjaar voor arme gezinnen

vrijdag 29 december 2017

Het kabinet Rutte III gaat er vol in en vindt dat Nederland moet verduurzamen.  Er moeten meer zonnepanelen en windmolens komen om de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer te verminderen.  Hoewel de Nederlandse huishoudens volgens CBS niet meer dan 10% van de totale Co2 uitstoot verantwoordelijk is betaalt ze wel de rekening.  De bedrijven die voor de rest van de uitstoot zorgen kunnen juist  gebruik maken van mooie energiebesparingssubsidies.  

lees verder

Gemeente Deventer haalt bakzeil in conflict met bewindvoerders

woensdag 13 december 2017

De gemeente Deventer is door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) flink op de vingers getikt. Een particuliere bewindvoerder uit Deventer heeft met succes bezwaar gemaakt tegen het feit dat de gemeente sinds 2017 geen particuliere bewindvoering meer vergoed maar alleen nog bewindvoering van de eigen schuldhulpverleningsdienst (BAD) financiert. Oneerlijke concurrentie is het oordeel van de ACM. Een gemeente mag géén publiek geld inzetten voor commerciële activiteiten. 

lees verder

Nieuwe richtlijnen om sneller financieel misbruik bij ouderen te signaleren

zaterdag 2 december 2017

In Nederland zijn bijna 300000 mensen die lijden aan een vorm van dementie,  zoals bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer. Bij deze groep gaan de verstandelijke vermogens, zoals geheugen in een betrekkelijk korte tijd enorm achteruit. Een medicijn die dementie kan genezen is nog niet gevonden.

lees verder

Arnhem krijgt € 100000 voor schuldhulp aan jongeren

vrijdag 1 december 2017

Gemeente Arnhem heeft van de Dullertstichting een bedrag van € 1000000 gekregen voor het opzetten van allerlei projecten in het kader van  hulpverlening aan Arnhemse Jongeren met schulden.  Veel Arnhemse jongeren kampen met schulden waarvan een aantal jongeren zelfs problematische schulden hebben en geholpen moeten worden met de gemeentelijk schuldhulpverlening. 

lees verder

Pagina's