Uw partner in budgetbeheer, bewindvoering & budgetcoaching

Ypsilon Tiel organiseert informatieavond over bewindvoering

vrijdag 10 november 2017

Op donderdag 7 december zal Ypsilon Tiel een informatieavond over bewindvoering houden. 
Vragen die bij deze informatiebijeenkomst aan de orde komen :
Hoe kun je maatschappelijke achteruitgang bij een naaste (familielid, vriend of partner) voorkomen. Wat zijn de verschillen tussen curatele, mentorschap en bewindvoering. Waar moet je voor kiezen bij bewindvoering, professioneel uitbesteden of laten doen door een familielid? Deze onderwerpen komen op 7 december aan bod in de informatieavond bewindvoering verzorgd door de afdeling Tiel van de vereniging Ypsilon. 

lees verder

Handige toolkit voor opdringerige incassobureaus

zaterdag 4 november 2017

Incassobureaus worden steeds brutaler de laatste tijd is een veel gehoorde klacht. De incassobureaus zoeken vaak de grenzen op wat nog toelaatbaar wordt geacht. Helaas gaan er ook een aantal bureaus in hun ijver om de centen voor de schuldeiser terug te halen regelmatig over de gestelde grenzen heen. Veelal betreft het ontoelaatbare intimidatie, agressieve uitingen en onterechte vorderingen. 

lees verder

D66 Arnhem wil fonds voor opkopen van schulden bij jongeren

vrijdag 27 oktober 2017

De raadsfractie van D66 in Arnhem wil iets doen voor de Arnhemse  jongeren met schulden. Het idee is om een fonds op te zetten die de schulden van de jongeren gaat opkopen.  In het fonds moet enkele miljoenen worden gestort. Het kan volgens D66 gefinancierd worden uit de ruimte van de begroting die vrij besteedbaar is zo meldt de Gelderlander. In Den Haag en Utrecht zijn vergelijkbare projecten van start gegaan.

lees verder

Energiebedrijf Nuon gaat samenwerken met bewindvoerders

donderdag 26 oktober 2017

In Nederland is er nog steeds een grote groep van mensen die nauwelijks kunnen rondkomen. Een deel van deze groep heeft zelfs ernstige problematische schulden. Deze groep Woningcorporaties hebben te maken met mensen die de huur niet meer kunnen voldoen en een huurachterstand opbouwen. Bij de energiebedrijven worden er jaarlijks ruim 100000 mensen afgesloten van gas en elektriciteit. Zij zijn niet langer in staat de maandlasten voor stroom en warmte op te brengen en laten de rekeningen zolang onbetaald dat de energieleverancier niet anders kan dan de woning af te sluiten van gas en stroom.

lees verder

Campagne schuldvrij gelanceerd

vrijdag 20 oktober 2017

Teveel Nederlanders kampen met schulden. Volgens onderzoek zijn er meer dan een half miljoen huishoudens die maandelijks niet rond kunnen komen en elk dubbeltje moeten omdraaien voor het wordt uitgegeven. Het is niet zo dat mensen niet kunnen omgaan met geld en meer uitgeven dan dat er binnenkomt. Ook de hulpverlening schiet vaak tekort. Naar aanleiding van de documentaire “schuldigen” van de “Correspondent” hebben de makers nu de campagne Schuldvrij gelanceerd. Het doel is om de problemen in de schuldenindustrie aan de kaak te stellen.

lees verder

Gemeente Geldermalsen neemt zelf weer schuldhulpverlening ter hand

vrijdag 6 oktober 2017

Gemeente Geldermalsen is met ingang van 1 oktober weer zelf begonnen met het uitvoeren van de schuldhulpverlening. Voorheen nam de gemeente Tiel een deel van de schuldhulpverlening over. Uit verschillende bronnen blijkt dat de kwaliteit van de schuldhulpverlening in Tiel nogal te wensen over liet.  In 2016 nam zelfs de Nationale ombudsman de Tielse schuldhulphulpverlening onder de loep en concludeerde dat de dienstverlening ver onder de maat was.  

lees verder

Pagina's